VVV Epe Header

Galerie en atelier Jan Pieter Foppen

Favo Icon
Galerie en atelier Jan Pieter Foppen foto 0
Galerie en atelier Jan Pieter Foppen foto 1
Galerie en atelier Jan Pieter Foppen foto 2

Een beetje verscholen in de Epese bossen vindt u de  galerie én het atelier van de kunstenaar Jan Pieter Foppen. Sinds 2020 woont én werkt hij hier op Landgoed De Birkenhoeve. Een plek om op adem te komen, te genieten van cultuur én natuur.  U kunt een bezoek aan de  kunstenaar dan ook uitstekend combineren met een heerlijke boswandeling, direct vanaf het landgoed.


”De stad en de natuur. Twee belangrijke onderwerpen. Twee compleet verschillende energieën. Die van de stad trilt, zindert, flakkert. Die van de natuur is verstild, sereen en kabbelend. Maar Jan Pieter Foppen doet met beide onderwerpen hetzelfde. “Ik breng je erheen en dompel je erin onder. Ik pak bij je kin en laat het je zien. Onontkoombaar. Tot je gaat kijken en genieten.”

Als hij ‘aan de oplader moet’, gaat Jan Pieter naar zijn huis in Frankrijk. Een plek in de Bourgogne waar niks verandert. En dat is goed voor zijn trage ziel. Hij is er zeker tien weken per jaar en werkt er dagelijks op zolder. Hier is hij zijn contemplatieve kant tegengekomen. De kant die de rustgevendheid en sereniteit van de natuur kan waarderen. Je proeft het eeuwige en de tijd. Je levensstroom wordt kabbelend, je neemt de tijd om te voelen. Bij jezelf te blijven. Te mijmeren, te dagdromen. En loze momenten te beleven. Misschien is juist zijn Franse werk een reactie op het vluchtige van vandaag de dag. En biedt het ’t broodnodige tegenwicht.

U bent van harte welkom in de galerie én het atelier aan de Lichttorenweg 10 in Epe.  

* Veel navigatiesystemen werken niet op dit adres. U kunt beter uw navigatiesysteem instellen op “Elburgerweg 9 in Epe”. Schuin daar tegenover is de ingang van de Lichttorenweg. Dit is een onverhard bospad, en de galerie vindt u na 800 m bij het rode smeedijzeren hek. 

Locatie

Let op, alléén te bereiken via de Elburgerweg Lichttorenweg 10
8162 NL Epe

Openingstijden

Elke Woensdag 11:00 - 17:00
Elke Donderdag 11:00 - 17:00
Elke Vrijdag 11:00 - 17:00
Elke Zaterdag 11:00 - 17:00

Prijzen

Gratis.

Locatie

my image