Wandelen in de Gemeente Epe

In de gemeente Epe kun je eindeloos wandelen door de natuur op de Veluwe. Stippel je eigen route uit en geniet van het bos, de heide en de vele weilanden met vergezichten en vennetjes. Ook als je liever de gebaande paden volgt, heb je keuze uit diverse gemarkeerde wandelroutes die je meenemen langs de mooiste plekken in Epe, Vaassen, Emst en Oene. Ontdek de 40 korte en lange wandelroutes die op de wandelkaart Noord Oost Veluwe te vinden zijn. Deze kaart is verkrijgbaar in onze webshop of bij VVV Epe.

Voor de avonturiers die graag van de gebaande paden afwijken, hebben we een bijzondere tip: probeer eens een klompenpad. Deze unieke wandelroutes in Gelderland en Utrecht leiden je vaak over onverharde paden, door het boerenland en langs historische gebieden en particuliere terreinen. Gemeente Epe biedt genoeg mogelijkheden voor een heerlijk dagje uit in de natuur. Ook met kinderen! Ontdek jij ons wild?

Wandelen

Markluiderpad
Markluiderpad
Item Icon
Wandelen over dijken, langs weteringen, IJsselhoeven en door natuurontwikkeling in het prachtige buitengebied van Markluiden.
Item Icon Veessen
Wandelen op Scherpenberg en Majuba
Wandelen op Scherpenberg en Majuba
Item Icon
Scherpenberg bestaat voornamelijk uit gevarieerd bos met in- en uitheemse houtsoorten. Er staan veel spontaan opgekomen douglasbomen. Majuba bestaat uit licht heuvelachtig bosgebied met veel grove den en in de oudere bosgedeelten onderbegroeiing van berken, struik- en kraaiheide, dopheide, korstmossen, blauwe en rode bosbes.
Item Icon Epe
Niebroekerpad
Niebroekerpad
Item Icon
Wandelen langs boerenerven, over schouwpaden en historische wegen in het prachtige buitengebied van Nijbroek.
Item Icon Nijbroek