Wandelen in de Gemeente Epe

In de gemeente Epe kun je eindeloos wandelen door de natuur op de Veluwe. Stippel je eigen route uit en geniet van het bos, de heide en de vele weilanden met vergezichten en vennetjes. Ook als je liever de gebaande paden volgt, heb je keuze uit diverse gemarkeerde wandelroutes die je meenemen langs de mooiste plekken in Epe, Vaassen, Emst en Oene. Ontdek de 40 korte en lange wandelroutes die op de wandelkaart Noord Oost Veluwe te vinden zijn. Deze kaart is verkrijgbaar in onze webshop of bij VVV Epe.

Voor de avonturiers die graag van de gebaande paden afwijken, hebben we een bijzondere tip: probeer eens een klompenpad. Deze unieke wandelroutes in Gelderland en Utrecht leiden je vaak over onverharde paden, door het boerenland en langs historische gebieden en particuliere terreinen. Gemeente Epe biedt genoeg mogelijkheden voor een heerlijk dagje uit in de natuur. Ook met kinderen! Ontdek jij ons wild?

Wandelen

Natuurpad Epe Heerde
Natuurpad Epe Heerde
Item Icon
Scherpenberg en Majuba en Morena zijn glooiende bosgebieden op de Veluwe, in het buitengebied van Epe. De gebieden zijn onderdeel van de vrije wildbaan, dus er is kans op een spannende ontmoeting met het grofwild.
Item Icon Epe
Kinderbelevingspad Woudloper van Het Loo
Kinderbelevingspad Woudloper van Het Loo
Item Icon
Belevingspad “Woudloper van Het Loo” start op de Wildhoeve en gaat door het natuurgebied Kroondomein Het Loo. Neem een kijkje in de achtertuin van onze Koning.
Item Icon Emst
Verder op pad langs stromend water, bekenpad Epe
Verder op pad langs stromend water, bekenpad Epe
Item Icon
De Eper beken bestaan uit een uitgebreid en ingewikkeld stelsel, dat de Tongerense-, Paal-, Vlas- of Vles-, Verloren- en Dorpsbeek omvat. Voor een deel gaat het om laaglandbeken, maar er zijn ook sprengen. Laaglandbeken zijn van oorsprong natuurlijk. Ze worden gevoed door neerslag en vooral ondiep grondwater. Sprengen zijn gegraven tot in het grondwater en dienen om een grotere hoeveelheid water in de beek te krijgen. Het boekje bevat een viertal wandelingen en fietstochten langs de Eper beken. Het boekje is verkrijgbaar bij VVV Epe.
Item Icon Epe