Klompenpaden

In de omgeving van Epe zijn een aantal klompenpaden. Je wandelt over boerenerven, langs akkers, slootjes en kabbelende beekjes. Maar ook door polders, weilanden en landgoederen. En langs schapen en koeien. Vaak kom je ook op plekken die anders niet toegankelijk zijn. Honden zijn helaas niet toegestaan op deze paden.

Geniet tijdens je wandeling van de rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur. De klompenpaden vormen een uniek netwerk van paden over boerenerven en landgoederen in Gelderland en Utrecht. Klompenpaden bestaan gedeeltelijk uit onverharde paden. Ze zijn daarom niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen.  Het is handig om goed ter been te zijn, omdat je soms via overstapjes over hekken en sloten heen moet. De routes kunnen in het najaar modderig zijn. Daarom is het dragen van goed schoeisel erg belangrijk.

De routes hebben verschillende afstanden meestal tussen de 10 en 20 km. Vaak kan de route ingekort of verlengd worden. Of je kunt overstappen op een ander klompenpad. Zo is er voor iedere wandelaar een geschikte afstand te kiezen. Er zijn routekaartjes te koop of je kunt de klompenpaden app downloaden.

Veel wandelaars zien het lopen van een klompenpad als een avontuur. Je weet nooit wat je onderweg tegenkomt. Dit kan een gezellig rustpunt zijn of een jamhuisje of een bijzonder erf. Horeca kom je niet altijd tegen onderweg. Vaak is er bij het starpunt wel een horeca locatie in de buurt. Het is verstandig om zelf voor voldoende drinken en iets te eten te zorgen.

Klompen aan, rugzak op en gaan!

Klompenpaden in de regio

Te koop in de webshop

De routekaartjes zijn voor €2,00 te koop bij VVV Epe of te bestellen via onze webshop.