Wildspeurtochten

Het hele jaar door worden er wildspeurtochten georganiseerd. Hierbij ga je samen met natuurgids Jan Niebeek op zoek gaat naar het Veluws wild. Tijdens de wandeling wordt er gespeurd naar edelherten, damherten, reeën en wilde zwijnen. Ook kom je veel te weten over het aanwezige wild. Er is een grote kans dat je tijdens deze wandelingen wild tegenkomt. Er wordt gewandeld door het Kroondomein, dit is het leefgebied van grof wild zoals herten en zwijnen.

De tochten zijn op donderdag en zaterdag, ’s morgens vroeg of in de avonduren en duren ongeveer 2.5 uur. Vertrek is vanaf de parkeerplaats aan de Oranjeweg/Vierhouterweg. Reserveren kan via VVV Epe tel. 0578-745019. Deelname kost €6,75.

Voor data en tijden kijk hier https://vvvepe.nl/evenementen/

                                                                                   

Wild kijken op de Dellen

Door het Geldersch landschap worden ook verschillende wild kijk tochten georganiseerd. Deze vinden plaats in de periode april tot en met november. Na een korte uitleg door de boswachter van het Geldersch Landschap wordt er een korte wandeling naar de wildobservatiepost in het rustgebied gemaakt. Eenmaal in de post is het belangrijk om zo stil mogelijk te zijn, zodat de dieren zich niet bewust zijn van menselijke aanwezigheid. U verblijft hier tot zonsondergang, in afwachting van het wild.

De tochten zijn iedere zaterdag vanaf 6 april t/m 8 september en van 13 oktober t/m 24 november. (meer informatie op www.glk.nl/evenementen).

Meer info op https://vvvepe.nl/evenementen/

                                                                                    

Bronstexcursies

In september en oktober is het bronsttijd voor de edelherten. De mannetjes (herten) verzamelen dan een aantal vrouwtjes (hindes) om zich heen. Dit bronstroedel wordt verdedigd, onder andere door te burlen. Dat is een schitterend oergeluid. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit unieke geluid te beluisteren. Er worden bijna dagelijks excursies georganiseerd.

Informatie over data en tijden staat hier https://vvvepe.nl/evenementen/