Blog One Hand in my pocket, weekend in Epe

Laatst bracht Bonnie een weekendje op de Veluwe door en genoot ze van al de pracht die deze plek in ons kikkerlandje te bieden heeft. Voor wie dol is op prachtige natuur, actief bezig zijn én lekker eten: de Veluwe is echt the place to be. Het is dé plek in Nederland voor een heerlijke ontsnapping aan de ...

Gelderland herdenkt

Precies 75 jaar geleden lag Gelderland van 17 september 1944 tot en met 5 mei 1945 in de frontlinie tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Met een programma boordevol tentoonstellingen, shows en luchtlandingen, bevrijdingsfestivals, herdenkingen en andere evenementen staan we stil bij ...

Wordt Woudloper van het Loo

Het begint allemaal bij de receptie van de Wildhoeve. Daar krijgen Job en Luna een geweldig opdrachtenboekje en een uitvouwbaar routekaartje onder de neus geschoven. Het is de start van een ware ontdekroute. Het duo leest de kaart als volleerde speurneuzen en duikt het bos in. Daar blijkt dat de ...

100% wildgarantie in de praktijk

Blog geschreven door Jan Stenvert, inwoner van Epe Die 100% wildgarantie die in Epe wordt gegeven, is dat niet een beetje overdreven? Nee hoor, absoluut niet. Sterker nog, ik zie als inwoner van Epe elke dag wild als ik met mijn honden wandel. Soms zelfs drie maal daags. Wilde zwijnen, herten, ...

Ontdek de geheimen van het Veluws Verleden

Job en Zoë ontdekken Veluwse geheimen   ‘Ontdek de geheimen van het Veluws Verleden’. Dat is de veelbelovende titel van het nieuwe boekje dat camping de Wildhoeve speciaal voor kinderen gemaakt heeft. Het veelzijdige naslagwerk staat bomvol vragen, weetjes, tips en opdrachten over ...

Wilde eend recept

Wilde eend is een feestelijk diner waar je natuurlijk niet in je eentje van wilt genieten. Een lekkere eendenborst leent zich goed voor kleine gezelschappen en de bereiding is zo gepiept.  De wilde eend is in Nederland de enige watervogel waar legaal jacht op mag worden gemaakt. Je mag echter niet ...

Fazant met warme appelsaus

Voorbereidingstijd: geen. Bereidingstijd: ± 1 uur, 50 minuten Porties: 4-6 personen Ingrediënten: 2 fazanten 1 flinke eetlepel boter + klontje boter extra 1 el olijfolie 3 medium uien (of 2 grote) 2 takjes verse tijm 1 laurierblaadje 800 ml cider (of appelsap) flinke el bloem zout en peper ...

Hertenragout maken met rode wijn

Porties: ± 4 personen. Voorbereidingstijd: 10 minuten (plus 12 uur marineren). Kooktijd: 2,5 - 3 uur.  Ingrediënten:  - 800 gram hertenfilet, in blokjes van ongeveer 3 a 4 cm - 1 ui, fijngesnipperd - 1 pastinaak, in kleine stukken gesneden - 1 wortel, in ...

Wild zwijn recept

Wild zwijn stoofschotel met rode wijn en een verrassende twist van chocola Voorbereiding: 48 uur Kooktijd : 2 uur 15 minuten  Ingrediënten voor de marinade:  - 500 ml rode wijn - 125 ml rode wijn azijn - 1 medium ui, geschild en gehalveerd - 1 wortel, in grove stukken ...

Wild zwijn braden

Wilde zwijn medaillons gepaneerd met een hoedje van salie en hazelnoot. Een tamelijk makkelijk recept maar qua smaak een absolute topper.  Bereidingstijd 30 tot 45 min. Benodigdheden  Keukenmachine 3 bakjes 3 pannetjes (met dikke bodem) 1 klein ...