In de gemeente Epe zijn verschillende plekken waar gevist kan worden.

 

  • Vijvers bij Kasteel Cannenburch (dagvergunning verkrijgbaar bij koffie- en theehuys de Korenmolen in Vaassen)
  • Recreatiegebied het Kievitsveld, de Smallertse Plas
  • Gedeeltes van het Apeldoorns Kanaal
  • Gedeeltes van de IJssel
  • De Katerstee bij Welsum

Hier is wel een vispas en/of een vergunning van een lokale visvereniging voor nodig. Meer informatie over de vispas lees je hier

Bij forellenkwekerij het Smallert in Emst kan gevist worden op forel en andere vissoorten voor meer info klik je hier

Rondom Epe en Heerde zijn ook veel mogelijkheden voor sportvissers. Zowel voor de recreatieve visser als de fanatieke wedstrijdvisser, als de roofvisspecialist zijn veel mogelijkheden. Met het Apeldoorns Kanaal, een aantal weteringen, De Bovenhank en de Worperhank zijn er meer dan voldoende mogelijkheden voor vissers die relaxt achter een hengeltje aan de waterkant willen vertoeven. De verschillende wateren worden over het algemeen gekenmerkt door een prima visstand, waaronder vissen van kapitale omvang!

Voor de fanatieke en meer gevorderde (wedstrijdvisser) biedt de IJssel een geweldige uitdaging. Deze voor Nederlandse begrippen snelstromende rivier biedt een geweldige visstand aan voorn, brasem, kolblei en winde. Ook de bijzondere vissoorten zoals barbeel, blauwneus, sneep en meerval komen in deze prachtige omgeving voor. Zelfs een steur is al gevangen in de IJssel. 

Meer informatie over goede visstekken lees je op de website van Hengelsportvereniging de Snoekbaars