Ontdek de geheimen van het Veluws Verleden

Job en Zoë ontdekken Veluwse geheimen

‘Ontdek de geheimen van het Veluws Verleden’. Dat is de veelbelovende titel van het nieuwe boekje dat camping de Wildhoeve speciaal voor kinderen gemaakt heeft. Het veelzijdige naslagwerk staat bomvol vragen, weetjes, tips en opdrachten over (de geschiedenis van) deze omgeving. Dit boekje is gemaakt in samenwerking met Kasteel Cannenburch in Vaassen. Job (10) en Zoë (8) laten zich erdoor inspireren en duiken de Veluwse geschiedenis in.

Zoë en Job bij kasteel Cannenburch

Naast weetjes over de geschiedenis van het kasteel, over de prachtige kasteeltuin en de moestuin, doen Job en Zoë bijvoorbeeld ook mee met de Verborgen Trappen Tour die door middel van een QR-code op de website van Kasteel Cannenburch te downloaden is. Ook is het mogelijk om een Kinder-audiotour op te halen bij de informatiebalie van de Cannenburch. Die leidt je door alle vertrekken van het kasteel.

Aan het eind van de middag zijn alle kleine wonderen in de natuur rondom de Wildhoeve en Kasteel Cannenburch door Zoë en Job ontdekt. Hun speurmissie is geslaagd. Dat blijkt helemaal wanneer ze bij de receptie van de Wildhoeve alle stempels krijgen. Ze ontvangen daarbij nog een ondertekend certificaat en een cadeautje. Het tweetal onderzoekers is daarmee officieel  “ Ontdekker van het Veluws verleden” geworden.

Het boekje is voor €1,50 verkrijgbaar bij VVV Epe, Kasteel Cannenburch in Vaassen en Camping de Wildhoeve in Emst.

Tekst geschreven door Dennis Dekker