Paardensportliefhebbers welkom in de Gemeente Epe!

In de Gemeente Epe is een uitgebreid en uniek knooppuntennetwerk aangelegd voor de recreatieve paardensporter. Door de uitgestrekte bossen en heidevelden lopen prachtige ruiter- en men paden, in totaal ruim 140 kilometer. Deze zijn in kaart gebracht en van duidelijke markeringen voorzien. De punten waar de paden elkaar kruisen zijn genummerd.

Deze knooppunten zijn te vinden op de ruiterkaart. Deze is verkrijgbaar bij de VVV in Epe. Ook zijn de knooppunten te vinden op www.paardenroute.nl. Op deze site staat veel nuttige informatie voor ruiters en menners.

                                                                       

Het maken van een buiten rit of het plannen van een meerdaagse ruitervakantie in Epe wordt door dit  knooppuntensysteem een stuk eenvoudiger. Puur ontspannen en genieten samen met je paard in Epe kan het!

Paardenvierdaagse

Elk jaar in juni wordt de Paardenvierdaagse georganiseerd. 4 dagen genieten met je paard van de prachtige natuur rondom Epe. Elke dag kun je een andere route rijden en op vrijdagavond is de feestelijke intocht door het centrum van Epe.

Overnachten met je paard

Er zijn verschillende overnachtingsadressen waar je met je paard terecht kunt. Zoals B&B de Hooge Woeste, De Renderklippenhoeve, Camping Livonia en Hotel Dennenheuvel.