Paardrijden op de Veluwe: Welkom in de Gemeente Epe!

Wie graag wil paardrijden op de Veluwe komt in de omgeving van Epe zeker aan zijn trekken. In de gemeente Epe is namelijk een uitgebreid en uniek knooppuntennetwerk aangelegd voor de recreatieve paardensporter. Door de uitgestrekte bossen en heidevelden lopen prachtige ruiter- en men paden. In totaal is er een netwerk van ruim 140 kilometer . De paden zijn in kaart gebracht op een ruiterkaart en van duidelijke markeringen voorzien. De punten waar de paden elkaar kruisen zijn genummerd.

Ruiterkaart Ruiters

Gemakkelijk de mooiste routes volgen

De verschillende knooppunten voor het paardrijden op de Veluwe zijn terug te vinden op een overzichtelijke ruiterkaart. Deze is verkrijgbaar bij de VVV in Epe. Daarnaast zijn de knooppunten voor het paardrijden op de Veluwe te vinden op www.paardenroute.nl. Op deze site staat ook veel nuttige informatie voor ruiters en menners die willen paardrijden op de Veluwe.

Paardenvierdaagse

Elk jaar in juni wordt de Paardenvierdaagse georganiseerd. Vier dagen paardrijden op de Veluwe en met je paard genieten van de prachtige natuur rondom Epe. Elke dag kun je een andere route rijden en op vrijdagavond wordt het paardrijden op de Veluwe afgesloten met een feestelijke intocht door het centrum van Epe.

Overnachten met je paard

Wil je het paardrijden op de Veluwe verspreiden over meerdere dagen en heb je een slaapplek nodig? In en om Epe zijn verschillende overnachtingsadressen waar je met je paard terecht kunt na een heerlijk dagje paardrijden op de Veluwe. Zoals B&B de Hooge Woeste, De Renderklippenhoeve, Camping Livonia en Hotel Dennenheuvel.