image descriprion

W³ bij Galerie De Aventurijn in Epe

Een geheimzinnige kunsttentoonstelling? Neen, het zijn 3 personen uit een familie. Wat is: “W3”? Dat is “Wezenburg tot de 3e macht” Een nieuwe kunstzinnige dynastie? Wie zal het zeggen..

Van 1 april t/m 9 mei kun je deze veelzijdige kunstzinnige familie in Galerie De Aventurijn komen bewonderen. Wie zijn deze drie kunstenaars?

Eef Wezenberg: (1946) is glaskunstenaar. Rond zijn 50ste is hij zich gaan richten op architectuur en vormgeving en vergaarde hij zelf een omvangrijke glascollectie. Op een van zijn reizen naar Tsjechië werd hij uitgedaagd zelf iets te ontwerpen. Vanaf dat moment ontwerpt hij geometrische figuren die in Tsjechië worden gemaakt. Met name op de tetraëder, een soort piramide van gelijkzijdige driehoeken, is veel van zijn werk gebaseerd. Het materiaal waarmee hij werkt is optisch kristal, een zeer hoogwaardige vorm van glas met een hoge helderheid, waardoor de lichteffecten maximaal zijn. Eef probeert door simpele vormen maximale kleureffecten te bereiken. Zijn objecten moeten eigenlijk vanuit diverse hoeken bekeken worden waardoor het glas steeds andere impressie geeft Een ‘Spel van illusies’. Zijn gevleugelde zin is: “In mijn familie is het visuele en artistieke sterk aanwezig”. Wezenberg creëert continu nieuwe objecten en exposeert regelmatig door heel Nederland. Naast reizen en glas zijn het maken van wijn in Hongarije en het stoken van eau de vie zijn bezigheden.

Monique Wezenberg: dochter van Eef: woonde 2 jaar in China waar zij haar voorliefde voor parels en halfedelstenen heeft uitgebouwd. Nu reist zij regelmatig naar China en Thailand om daar sieraden te laten maken en in te kopen. Je vindt daar prachtige materialen als zoetwaterparels, kristallen en halfedelstenen. De materialen zijn tijdloos en kun je eindeloos combineren met andere natuurlijke materialen. Monique koopt alles zelf in en doordat zij Chinees spreekt verlopen de contacten goed en is de kwaliteit gewaarborgd. Inmiddels heeft zij in China ook verschillende workshops gevolgd en is nu de diverse knooptechnieken zelf meester. Dat betekent dat er altijd maatwerk kan worden geleverd en sieraden helemaal naar wens kunnen worden gemaakt. Ook geeft zij nu zelf verschillende workshops aan huis of op locatie door heel Nederland.

Tips van Monique over de sieraden: Parels worden mooier van het dragen maar houden niet van make up, parfum en haarlak maar gaan mooier glanzen door onze natuurlijke huidvetten.

Paul Wezenberg: (1952) broer van Eef, rondt in 1975 zijn studie architectonische vormgeving aan de Rietveldacademie af, met een onderzoek naar De Stijl-beweging; hij heeft o.m. les gehad van Jan Rietveld. Nadien is hij (deels in dienstverband) werkzaam als vormgever, ontwerper en inrichter. Heeft intussen een grote collectie opgebouwd van zowel gebonden als vrije kunsten, waarbij de nadruk ligt op het modernisme en futurisme.

Daarnaast maakt Paul in verloren uurtjes geometrische composities, deels als reliëfs. De werken reflecteren het optimisme van de avant-garde in de jaren ‘20 en het minimalisme en structuralisme van de jaren ‘60. In het afgelopen jaar heeft hij veel collages op karton gemaakt, soms versneden in lange stroken om er verticale composities mee te maken. Zulke verticale composities heeft hij ook gemaakt in gekleurde stroken perspex, of gekleurde stroken mdf. Momenteel werkt hij ook met gekleurd transparant kunststof waarmee hij geometrische composities maakt. Paul werkt momenteel als beeldend kunstenaar; en probeert met zijn werk de problematiek van de geometrische abstractie te vangen, welke enerzijds kan berusten op louter toeval en anderzijds op de wiskundige universele ordening met haar tijdloze wetmatigheden.

Door de pandemie kun je alleen op afspraak deze tentoonstelling bezoeken. Bel of mail  voor het maken van een afspraak: 0578 – 610500 of mail naar info@aventurijnglasgalerie.nl

Contactgegevens

Galerie de Aventurijn

Polweg 2
8162 EW Epe
0578-610535
https://www.aventurijnglasgalerie.nl/

Wanneer

Op afspraak.