image descriprion

Oranje boven bij kasteel de Cannenburch

De Oranjes woonden maar enkele kilometers van kasteel Cannenburch vandaan en kwamen met enige regelmaat op bezoek. Sinds koning Willem III heeft kasteel Cannenburch bijna alle vorsten van Nederland mogen verwelkomen.

De Oranjes werden niet alleen in het kasteel maar ook in het dorp Vaassen met veel gejuich onthaald. De vlag hing uit en in de krant werd gretig verslag gedaan van een koninklijk bezoek. Deze Oranjegezindheid kwam ook tot uiting in het verzamelen van Oranje-souvenirs. Menig Nederlander had een dergelijk souvenir in huis. De souvenirs varieerden van glazen, bekers en herdenkingsborden tot glas-in-lood ruitjes en feestsigaren. In een aantal ingerichte vertrekken van kasteel Cannenburch worden verschillende van deze voorwerpen getoond. Zoals de bovenzaal, waarin verschillende tafels met Oranje-objecten en souvenirs te zien zijn. Ook is er een ruimte gewijd aan de exclusieve souvenirs, gemaakt van dure materialen of ontworpen door vooraanstaande kunstenaars. De veelal nooit eerder getoonde souvenirs zijn in langdurig bruikleen van de Geschiedkundige Vereniging Oranje-Nassau. 

Contactgegevens

Oranje boven bij kasteel de Cannenburch

Maarten van Rossumplein 4
8171 EB Vaassen
http://www.glk.nl

Openingstijden

Dinsdag12:00 - 17:00
Woensdag12:00 - 17:00
Donderdag12:00 - 17:00
Vrijdag12:00 - 17:00
Zaterdag12:00 - 17:00
Zondag12:00 - 17:00

Prijzen

Entree kasteel inclusief expositie: volwassenen € 9,50 en kinderen van 4 t/m 18 jaar € 5,25. Donateurs GLK, Museumkaarthouders en Rembrandtkaarthouders hebben op vertoon van geldige pas gratis toegang tot het kasteel.