Glas natuurlijk....En meer, een dialoog in Mixed media

Dit jaar zullen de deelnemers bestaan uit 18 kunstenaars (inclusief twee koppels) die glas combineren met andere materialen. Bijvoorbeeld hout, keramiek, metaal, textiel.

Er is geen centraal thema, dus zal er sprake zijn van een zeer gevarieerd aanbod wat betreft voorstelling, vormgeving en techniek. Een uitdaging voor Stichting Glaskunst om voor ieder kunstwerk de juiste plek in het kasteel te vinden, mede gezien de grote verschillen in omvang van de kunstwerken.

Meerdere kunstenaars zijn al jaren lang actief in de glaskunst en hebben werk in verschillende musea staan. Enkele van hen hebben reeds eerder werk laten zien op een expositie van Stichting Glaskunst.

Gepoogd wordt om ieder jaar weer een andere invalshoek te vinden om zo de veelzijdigheid van de glaskunst te belichten en zoveel mogelijk kunstenaars de gelegenheid te bieden om hun werk te exposeren. In 2007 werd gestart met Glas natuurlijk…..Ons eigen glas, in 2010 Glas natuurlijk…..MMX, glas van formaat, in 2013 Glas natuurlijk…..Pools smeltpunt, om enkele voorbeelden te noemen. In 2016 een jubileumtentoonstelling (10 jaar Glaskunst in Cannenburch), In 2017 een overzichttentoonstelling van Frank van den Ham (Frank & Friends) en vorig jaar een expositie met alleen vrouwelijke glaskunstenaars (18 vrouwen in glas).

De volgende kunstenaars staan op de deelnemerslijst: Maria Bemelmans, Bernard Bossuyt, Thérèse Bouwens, Jakobine von Dömming (2), Philippa Edwards (1), Karin Faber, Esther Jiskoot, Sabin Kech (1), Gabriëlle van de Laak, André van der Linden, Maurice la Rooy, Ida Scheijgrond, Susanne Silvertant, Marjan Smit, JanHein van Stiphout, Monique Verbruggen, Hein van de Water (2), Karin Wijnand.

1): werken als koppel ‘Kech Edwards’

2): werken als koppel ‘Vof-kunstwerk’

3 tm 17 november.

Glas natuurlijk....En meer, een dialoog in Mixed media

Maarten van Rossumplein 4
8171 EB Vaassen

Dinsdag12:00 - 17:00
Woensdag12:00 - 17:00
Donderdag12:00 - 17:00
Vrijdag12:00 - 17:00
Zaterdag12:00 - 17:00
Zondag12:00 - 17:00

€13,50 inclusief catalogus. MJK/donateurs GLK €4,00.