image descriprion

Expositie Diversiteit in Kunst

De tentoonstelling "Diversiteit in de Kunst" wordt getoond door onze grote internationaal befaamde glaskunstenaar Louis La Rooy, al meer dan 45 jaar in dit vak opererend. Vele prestigieuze opdrachten heeft hij in de afgelopen decennia uitgevoerd voor Rijk, Gemeenten, architecten en particulieren in binnen- en buitenland.

 In 2003 introduceerde Louis de “roll-up” techniek in zijn werk. Roll-up is een techniek waarmee vlakglas en geblazen glas kunnen worden gecombineerd tot één object. In zijn kunstwerken speelt hij met kleur, uitbundig, vlammend en neon-achtig. De kunstwerken zijn zowel fysieke als esthetische uitdagingen.
Gré Dubbeldam is in haar vak een van de grootste emaille-kunstenaars. Haar inspiratiebron haalt zij uit de natuur om haar heen die zij vorm geeft in zowel het platte vlak als in reliëf, soms met gebruik van glas, en ook wel brons. Zij gebruikt veelal transparante emailles. Emaille is glas dat op temperaturen tussen 700 en 900 graden op metaal (koper) wordt gesmolten. Door deze over elkaar heen te smelten is de kleurvariatie eindeloos en speelt de ondergrond van koper een belangrijke rol.
De jongste lood aan onze collectie is Eleri Owen, een veelbelovend aankomend glaskunstenaar uit Engeland die haar opleiding begon bij De Montfoort University in Leicester. Na enkele verdere stages heeft zij nu in Stourbridge een studio waar zij haar eigen ontworpen glaskunst vervaardigd. Eleri maakt organische objecten en werkt voor 100% met gerecycled glas, haar grote passie. Ieder stuk is belangrijk voor haar, met al zijn tekortkomingen en perfecties. Een jonge vrouw die nog vaker van zich zal laten horen.

 

Contactgegevens

Expositie Diversiteit in Kunst

Polweg 2
8162 EW Epe
https://www.aventurijnglasgalerie.nl/exposities_glas_galerieexposities/exposities-2019/

Openingstijden

Donderdag13:00 - 17:00
Vrijdag13:00 - 17:00
Zaterdag13:00 - 17:00