image descriprion

27 September - 27 Oktober

Autumn at the 15th. Anniversary of Gallery De Aventurijn

Eper galerie viert jubileum met Eper kunstenaars. Galerie De Aventurijn bestaat dit jaar 15 jaar. Dat is inmiddels een bekend gegeven omdat er gedurende het gehele jaar 2018 jubileum-tentoonstellingen plaatsvinden.

Van 27 september t/m 27 oktober staan 5 Eper kunstenaars centraal aan de Polweg. En als je het dan Epers wilt houden, dan kan niemand anders dan de burgermeester van Epe de opening verrichten. Zondag 30 september om circa 15.00 uur, zal de heer Ir. Hans van der Hoeve de Eper kunstenaars en Eper galerie toespreken.

Het was moeilijk voor Margriet Pleiter om een kleine selectie te maken van de vele bijzondere kunstenaars uit Epe. Haar keuze is gevallen op:

Monica Ligteringen – beeldende kunst

Ria Pastoor – keramiek

Jan Sickmann – glas en gemengde kunst

Jan Warnaar – glaskunst

Anne-Maria Waterreus – schilderen.

Eigenlijk behoeven geen van allen een nadere toelichting. Deze 5 grote kunstenaars hebben regelmatig exposities gehad in en buiten Epe. Het feit dat zij ook al eerder aanwezig waren tijdens een expositie in De Aventurijn heeft zeker een rol gespeeld. 

De 2 Jannen uit Oene met hun glaskunst mogen bij deze Eper expo niet ontbreken. Beiden van origine keramiek kunstenaars en nu bezig met het glas. Sickmann met zijn ‘boten met ladingen’ en Warnaar met zijn diversiteit aan fusing van gekleurd en ingekleurd glas. 

Ria Pastoor, een hele goede en bekende keramiste, heeft kunstwerken gemaakt die ook een diepere ‘lading’ hebben. Het leven en alles daaromheen staat bij haar momenteel zeer centraal. 

Anne-Maria Waterreus brengt haar surrealistische doeken van olieverf op canvas in de haar bekende felle kleuren. Steeds weer nieuwe taferelen die blijven boeien en een wereld van gedachten bij je oproepen. 

Last but not least: Monica Ligteringen: een veelzijdig kunstenaar die diverse disciplines zich eigen heeft gemaakt. Met name haar hout-sculpturen met brons, epoxy, cement en ander materiaal zetten een mens tot nadenken. Door het werken met de vele kunstvormen maakt Monica zich vrij!

Omdat dit een echt Eper tentoonstelling is van de jarige Galerie De Aventurijn hebben de 5 kunstenaars en de galeriehoudster gezamenlijk een kunstwerk samengesteld. In het atelier van ‘De Jannen’ in Oene hebben zij met hun zessen een bijzonder kunstwerk ontworpen. Een unieke prestatie met een uniek resultaat gemaakt door kunstenaars uit diverse disciplines. En dit zal getoond worden tijdens de officiële opening op zondag in de galerie!

Contactgegevens

Galerie De Aventurijn

Polweg 2
8162 EW Epe
0578-610535
http://www.aventurijnglasgalerie.nl

Wanneer

Donderdag13:00 - 17:00
Vrijdag13:00 - 17:00
Zaterdag13:00 - 17:00
Ook op afspraak te bezoeken tel. 0578-610535