image descriprion

02 Februari - 15 Maart

Tentoonstelling "De Verrassing" , Emaille-kunst en schilderkunst

Emaille-kunst (voorganger van de glaskunst) met Rob Lamper (Nunspeet) en de Schilderkunst met Loek Sinselmeijer (Epe).

De Kunstwereld bestaat uit meer dan Glas! Met groot genoegen en aangenaam verrast door hun kunst, brengt Galerie De Aventurijn nu twee kunstenaars naar voren, niet behorend tot het glas:

Beide kunstenaars hebben Galerie De Aventurijn dusdanig overrompeld wat geleid heeft tot deze tentoonstelling “De Verrassing”.

Rob Lamper – emailles: 

Emailles zijn ontwerpen van gemalen glaspoeder op koperplaat. Na het aanbrengen van het poeder in de gewenste kleur, door strooien schilderen of met behulp van een sjabloon wordt de afbeelding in een speciale oven op ongeveer 800 graden gebakken.   

Lamper heeft zich zelf emailleren aangeleerd.  Zijn inspiratie wordt erg beïnvloed door zijn 40 jarige achtergrond in de fotografie. Hij heeft een grote voorkeur voor primaire kleuren en vooral blauw. 

Zijn keuze om met zo gering mogelijke informatie toch een beeld neer te zetten bepaalt het uiteindelijke resultaat.  Vanwege de geringe afmeting van zijn oven bestaan de grotere afbeeldingen uit meerdere kleine delen.  Alle emailles zijn uniek, er worden geen twee gelijke exemplaren gemaakt. 

Voor deze tentoonstelling heeft Rob Lamper een bijzonder emaille kunstwerk vervaardigd waar een prijsvraag aan verbonden is. Met het aankopen van een prijsvraag-formulier (ad € 10,--) en het invullen van de juiste artistieke naam wordt men eigenaar van dit verrassend werk !

Loek Sinselmeijer – schilderijen.

Opgroeiend in Amsterdam betekende voor hem regelmatig naar het Rijksmuseum, het Stedelijk museum en het concertgebouw gaan. Kunst en cultuur werd met de paplepel ingegoten. Tekenen en schilderen waren zijn hobby’s, vooral het proberen weer te geven wat je ziet, was voor hem de uitdaging. Beide zijn ouders schilderden; zijn vader met olieverf en moeder voornamelijk aquarel. 

Nadat het gezin  in 1974 naar Epe kwamen, heeft hij bij diverse topkunstenaars schilderles genomen.

Toen zijn dochter met haar gezin in 2011 naar Kaapstad vertrok en daarbij 2 kleindochters meenam, besloot Loek die kleindochters te schilderen om ze toch dichtbij te hebben. Dat was het begin van een hernieuwde kennismaking met het schilderen. Na zijn pensionering is hij in 2013 les gaan nemen om de klassieke manier van schilderen met alle basisvaardigheden beter te leren. Tevens heeft hij  in 2013 een masterclass gevolgd bij een Russische schilder. In 2016 startte hij met de 3-jarige opleiding van de fijnschilderacademie Ars Partout in Deventer, welke hij In juni 2019 afrondde.

Sinselmeijer  wil zich graag nog verder specialiseren in portretschilderen. En daarbij een eigen stijl ontwikkelen, dat wil zeggen; niet fotografisch, wel realistisch met een impressionistische inslag.

De tentoonstelling “De Verrassing” loopt van 02.02.2020 t/m 15.03.2020 bij Galerie De Aventurijn aan de Polweg 2 te Epe. De galerie is alleen tijdens deze periode geopend van 13.00 – 17.00 uur en op afspraak. De opening vindt plaats op 2 februari, van 14.00-17.00 uur zijn de kunstenaars aanwezig. Meer informatie vindt u op hun website www.aventurijnglasgalerie.nl of kunt u telefonisch verkrijgen bij 0578-610535.

De galerie is helaas niet rolstoeltoegankelijk.

Contactgegevens

De Aventurijn Kunstbemiddeling, Polweg, Epe, Nederland

Polweg 2
8162 EW Epe
0578-610535
http://www.aventurijnglasgalerie.nl

Wanneer

Donderdag13:00 - 17:00
Vrijdag13:00 - 17:00
Zaterdag13:00 - 17:00
Ook op afspraak geopend.