image descriprion

Preview Open-Atelierdagen Noordoost-Veluwe 2022

Open Atelierdagen 2022: minder keuzestress, meer voorpret! ‘Sneak-preview’-expositie en verruimde openingstijden Dit betekend dat dit jaar niet alle ateliers meedoen. Vaak omdat een strikt 1,5 meter afstandsbeleid niet in alle ateliers haalbaar is of vanwege persoonlijke overwegingen. Er wordt dit jaar geen vouwblad uitgegeven, maar alle informatie over de deelnemende ateliers vind u hier op de website. We hopen dat u toch een mooie tocht langs de deelnemende ateliers zult hebben en rekenen erop dat u zich houdt aan de door het RIVM gestelde regels!

Kunstliefhebbers opgelet – de Open Atelierdagen Noord Veluwe komen er weer aan! Op 1 en 2 oktober 2022 openen kunstenaars uit de hele regio weer de deuren van hun ateliers voor bezoekers. En dit jaar begint de voorpret al een week eerder, met een ‘sneak preview’-expositie op 23, 24 en 25 september! 

36 kunstenaars uit Hattem, Heerde, Veessen, Epe, Oene, Welsum, Emst, Vaassen en Wenum-Wiesel doen dit jaar mee aan de atelierroute, waaronder zes nieuwe deelnemers. Bezoekers hebben de unieke gelegenheid om kennis te maken met de kunstenaars, maar ook met de diverse technieken, materialen en disciplines, van schilderijen tot beeldhouwwerk, van digitale kunst tot fotografie. De ontmoeting met de kunstenaars, de inspirerende verhalen en de ongedwongen sfeer trekken al jaren duizenden bezoekers naar dit bijzondere evenement. 

Goed nieuws tegen keuzestress 

36 ateliers in twee dagen – om keuzestress te voorkomen én de voorpret alvast te verhogen, vindt dit jaar in her weekeinde voorafgaand aan de Open Atelierdagen een ‘sneak-preview’-expositie plaats. Alle deelnemende kunstenaars tonen dan één van hun werken, zodat bezoekers de gelegenheid hebben, alvast hun ideale kunstroutes samen te stellen. De voor-expositie is op 23, 24 en 25 september in het KEK-huis in Epe. Op zaterdag 24 september om 16 uur vindt daar ook de feestelijke aftrap voor het Nood-Veluwse artistieke happening plaats – alle kunstliefhebbers uit de regio zijn hierbij van harte welkom! Op zondag 25 september om 14.30 uur spelen de muzikanten van "Harvest" op het terras van Kunsthuis KEK. 

Verruimde openingstijden en Kunstrustpunten 

Ander goed nieuws is de verruiming van de openingstijden van 11.00 tot 18.00 uur. Zo kunnen bezoekers ook al in de ochtend ateliers bezoeken. Om voldoende energie voor een weekendje artistieke beleving te hebben, zijn er een aantal horecagelegenheden omgedoopt tot ‘Kunstrustpunten’. Hier zijn tussen de atelierbezoeken door lekkere – eveneens artistieke – versnaperingen te krijgen. 

Website en vouwblad 

Alle belangrijke informatie over tijden, locaties, de kunstenaars, hun ateliers en de Kunstrustpunten zijn te vinden op de website van de Open Atelierdagen Noord Veluwe www.openatelierdagen.nl. Bovendien is er vanaf september ook een gedrukt vouwblad verkrijgbaar, waarmee bezoekers eenvoudig hun route kunnen uitstippelen. Het vouwblad is eveneens te downloaden van de website. Hier staan ook de locaties waar de gedrukte versie verkrijgbaar is, onder andere natuurlijk bij de voor-expositie in het KEK-huis in Epe en de Kunstrustpunten. Zowel de voor-expositie als ook de Open Atelierdagen zijn gratis toegankelijk, aanmelden is niet nodig. 

Contactgegevens

Kunsthuis KEK

Beekstraat 15
8162 HA Epe
http://www.openatelierdagen.nl

Wanneer