Persbericht Lezing “Rode-lijst-Planten”

Boeiende lezing over de “Rode-Lijst-Planten” voorkomend in Epe-Heerde en omgeving De Vereniging voor Veldbiologie - KNNV – afdeling Epe Heerde organiseert op 18 september 2019 een lezing door Egbert de Boer met als onderwerp “Rode-Lijst-Planten” Egbert de Boer is een groot deskundige op gebied van wilde planten en is dagelijks in het veld te vinden.

Sinds 1950 zijn bijna 500 van de 1536 autochtone wilde plantensoorten in Nederland in aantal achteruitgegaan en zijn er meer dan 40 uitgestorven. Om hier een halt aan toe te roepen is er onder meer een zogenaamde Rode lijst voor planten opgesteld.

Op de Rode Lijst voor planten komen plantensoorten voor die in Nederland met uitsterving bedreigd worden en/of beschermd zijn. Van terrein-beherende organisaties wordt verwacht dat zij bij met het beleid en beheer rekening houden met de Rode Lijsten.

Bent U benieuwd of er planten van deze Rode Lijst in onze omgeving voorkomen, dan is deze lezing zeker een aanrader.

Datum: 18 september 2019. Aanvang 20.00 uur
Locatie: Kulturhus – Stationsstraat 25 – 8161 CP Epe.
Toegangsprijs euro 3,00. Voor KNNV/IVN-leden toegang gratis.

Kulturhus

Stationsstraat 25