24 Maart

Optreden Song and Relation en Kinderkoor Zang & Vriendschap

Jawel! Het is korendag tijdens het Cultureel Café van 24 maart! Zowel Song and Relation als Kinderkoor Zang & Vriendschap (beiden uit Emst) treden op in het Kulturhus EGW. De koren worden begeleid door dirigent Marten van der Worp. Song and Relation is een dameskoor met zo’n veertig leden in de leeftijd van 18 tot en met 60 jaar.

Hoge zangkwaliteit en podiumpresentatie zijn in de loop der jaren steeds belangrijker geworden. Tijdens de repetities wordt er daarom veel aandacht besteed aan regie en koorcoaching. Het koor zingt vierstemmig en soms zelfs vijf- of zesstemmig op hoog niveau. Het repertoire bestaat voornamelijk uit Engelstalige popmuziek, lichte muziek en musicalnummers. Song and Relation bestaat dit jaar een halve eeuw. Reden voor een feestje dus!
Het Kinderkoor Zang & Vriendschap feest ook mee. Het koor bestaat uit ongeveer 20 enthousiaste kinderen van 5 tot en met 12 jaar. De kinderen zingen liedjes van Kinderen voor Kinderen, musicalliedjes en enkele liedjes uit de Top 40. Dirigent Marten van der Worp componeert ook veel eigen liedjes voor het kinderkoor. Deze nummers worden vaak opgevrolijkt met leuke gebaren en pasjes. Het Kinderkoor is opgericht in 1949 en bestaat dit jaar dus 70 jaar! Komen jullie ook meefeesten?

Kulturhus EGW

Stationsstraat 25