Ontdek de streekgeschiedenis tijdens Open Monumentendag

Maak kennis met kasteeltuinen, een kerk, molen of boerderij van vroeger of fiets langs grafheuvels. Gewoon binnen gemeente Epe tijdens de Bankgiro Loterij Open Monumentendag op zaterdag 14 september en zondag 15 september. Circa vijfduizend monumenten in heel Nederland zijn één of beide dagen gratis toegankelijk. De deelnemers aan de Open Monumentendag in gemeente Epe zijn onder meer de Daams’ molen in Vaassen, de Grote Kerk in Epe, de boerderij bij Veluws Museum Hagedoorns Plaatse en de zelden toegankelijke Kopermolen bij Zuuk. Ook het buitenterrein van kasteel Cannenburch van Geldersch Landschap en Kasteelen in Vaassen is vrij toegankelijk.

Plekken van plezier en verdieping
Dit jaar is het thema van de Bankgiro Loterij Open Monumentendagen plekken van plezier. Ontdek onder meer de Grote Kerk in dorp Epe waar op 14 september ook de Pleinmarkt voor Cultuur en Welzijn is. Wie op zoek is naar andere plekken van plezier en verdieping kan in de gemeente Epe maar liefst vijf musea bezoeken, hetzij gratis of tegen betaling. Of men kan meelopen met de Kopermolenwandeling. De Bekenstichting verzorgt op zaterdag 14 september om 14.00 uur deze wandeling vanaf Veluws Museum Hagedoorns Plaatse. Deelname aan deze informatieve excursie bedraagt € 6,50. Gelieve vooraf telefonisch aan te melden op 0578-627162.

Deelnemende locaties
- Daams’ molen
Bezoekadres: Jan Mulderstraat 18, Vaassen
Openingstijden: zaterdag 10:00 - 16:00 uur, zo 15 sep. 13:00 - 16:00 uur.
- Grote kerk Epe
Bezoekadres: Hoofdstraat 76, Epe (navigatieadres: Beekstraat 1A)
Openingstijden: zaterdag 13:00 - 16:00 uur.
- Veluws Museum Hagedoorns Plaatse
Bezoekadres: Ledderweg 11, Epe
Openingstijden: zaterdag: 13.00 - 16.30 uur, zondag: 13.00 - 16.30 uur
Het monument is gratis, de wisseltentoonstellingen van het streekmuseum zijn tegen betaling te zien.
- Kopermolen bij Zuuk
Openingstijden: zaterdag vanaf 14.00 uur
Entree € 6,00 via Veluws Museum Hagedoorns Plaatse. Dit bezoek is inclusief een informatieve wandeling verzorgd door de Bekenstichting over de geschiedenis en het vroegere belang van waterwerken in de streek. Vooraf telefonisch aanmelden via 0578-627162.
- Kasteel Cannenburch van Geldersch Landschap & Kasteelen
Bezoekadres: Maarten van Rossumplein 4, Vaassen
Openingstijden: de tuinen zijn van zonsopkomst tot zonsondergang gratis toegankelijk voor wandelaars. Het kasteel is beide dagen tegen betaling toegankelijk van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Voor meer informatie over Open Monumentendag of aanmelden als monumenteigenaar: https://www.openmonumentendag.nl/

Diverse locaties Gemeente Epe

Beekstraat 1A
8162 HA Epe

Zie tekst voor de prijzen.