Meere-orgelconcert door Jaap de Kok, Liana Dolgopolova en Johannes Zeinler.

Was het eerste concert van het jaar tot voor kort een concert van regionale bekende predikanten die goed orgel kunnen spelen, voor de opening van de concertreeks 2020 “25 jaar orgelconcerten Meere-orgel Grote Kerk Epe” heeft Stichting Meere-orgel een aantal top orgelstudenten van het Prins Claus Conservatorium van Groningen uitgenodigd. Drie zeer getalenteerde jonge organisten die al uitgebreide speel- en concertervaring hebben: de Nederlandse Jaap de Kok, Liana Dolgopolova uit Litouwen en de Oostenrijkse Johan Zeinler, alle drie twintigers. Alle drie studeren orgel bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. In hun fraaie programma komen bekende orgelcomponisten als Jan Pietersz. Sweelinck, Johann S.Bach , Georg Muffat, Caesar Franck en Jehan Alain aan bod. Met deze talentvolle studenten kijken we vooruit en luisteren we naar de toekomst in de orgelwereld.

Grote Kerk Epe

Beekstraat