image descriprion

Hertenbronstexcursie

In september en oktober is het bronsttijd voor de edelherten. De mannetjes verzamelen dan een aantal hindes om zich heen. Deze groep heet een bronstroedel. De mannetjes verdedigen de roedel door – onder andere – te burlen. Dat is een schitterend oergeluid. Wilt u het burlen ook horen? Ga dan mee met de boswachter. We gaan luisteren op de wildobservatiepost in het rustgebied van De Dellen. Met een beetje geluk krijgt u het bronstspektakel ook te zien. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

 Tip van de boswachter: We zitten in een rustgebied, hierdoor is de kans op het zien van wild groot. Een 100% garantie kunnen we niet geven; of de dieren zich goed laten zien is afhankelijk van meerdere factoren, het blijft de natuur. Stilte is een vereiste; telefoons dienen uitgezet te worden en fotograferen is in verband met overlast en verstoring niet toegestaan. Ook honden moeten blijven thuis. Trek donkere (geruisloze en warme) kleding aan en neem een verrekijker mee. De excursie is geschikt voor kinderen boven de twaalf. 

Contactgegevens

Parkeerplaats Erf van Daendels

Nieuwe Zuidweg
8161 PX Epe
06 20 39 04 24
https://www.glk.nl/activiteiten/excursie/hertenbronst

Wanneer

Prijzen

€ 12,50 p.p. Donateurs van Geldersch Landschap & Kasteelen kunnen mee voor €7,50 op vertoon van een geldige donateurspas.