11 April - 17 Mei

Expositie 25 jaar OAD

'25 jaar OAD' In 1995 zijn de open atelierdagen begonnen in Epe, maar al na korte tijd werd het verzorgingsgebied vergroot naar de gehele Noord Oost Veluwe met de plaatsen Hattem, Wapenveld, Heerde, Vaassen, Emst en in sommige jaren ook Wezep.

Het aanbod van open atelierdagen in Nederland is tegenwoordig zonder meer groot te noemen. Liefhebbers kunnen bijna elke week wel terecht bij een kunst- of atelierroute. Dat was in 1994 wel anders. Onze OAD was een van de eersten in Nederland.
Met de toename van het aantal kunstroutes was het niet meer vanzelfsprekend dat wij op veel bezoekers konden rekenen.
De beste manier om gezond te overleven was door je in positieve zin te onderscheiden van de gemiddelde kunstroute in Nederland. De stichting heeft daarom al jaren geleden gekozen voor een serieuze toelatingstoetsing voor nieuwe en herintredende deelnemers. Het doel was om daarmee een aantrekkelijk basisniveau van de geboden kunst te bieden voor de bezoekers.
Daarnaast werd ieder jaar een boekje in handzaam formaat uitgegeven met daarin afbeeldingen van een werk van elke deelnemende kunstenaar, met daarbij de bereikbaarheidsgegevens en daarnaast een losse routekaart. Jarenlang waren dit prachtige boekwerkjes met een hoge kwaliteit van foto’s kleuren en druktechniek. Voor velen waren de boekjes heuse collectoritems.
In 2018 hebben we helaas afscheid moeten nemen van het vertrouwde boekje. Kostentechnisch was het niet meer verantwoord.. Daarvoor in de plaats kwam een mooi uitgevoerd vouwblad waarbij de routekaart en de informatie over de deelnemende ateliers werden geïntegreerd. Minder kostbaar, maar nog steeds van hoge kwaliteit en heel praktisch.
Het is een voorrecht dat de Noord Oost Veluwe is bedeeld met zo’n groot aantal enthousiaste kunstenaars in vele disciplines.  Nog steeds hebben we jaarlijks  vele tientallen deelnemende ateliers die over het algemeen een aantrekkelijke kwaliteit en vakmanschap laten zien.

Gemeentehuis Epe, Markt, Epe, Nederland

8161 EE Epe