Cultureel Café , Koor Zang en Vriendschap

Met meer dan 125 leden is zangverenging ‘Zang & Vriendschap’ uit Emst al jaren een begrip in deze gemeente en omstreken. De vereniging is ontstaan met de oprichting van gemengd koor ‘Zang & Vriendschap’ op 10 september 1924. In 2019 vierde de vereniging dus haar 95-jarig jubileum met onder andere de uitvoering van een concert in Theater Orpheus in Apeldoorn. De leden komen niet alleen uit Emst, maar ook uit de omliggende plaatsen. In de loop der tijd is ‘Zang & Vriendschap’ uitgegroeid van één koor naar vier koren, die allemaal begeleid worden door dirigent Marten van der Worp. De koren van zangvereniging ‘Zang & Vriendschap’ zijn gemengd koor ‘Zang & Vriendschap’, dameskoor ‘Song and Relation’, jeugdkoor ‘In Between’ en kinderkoor ‘Zang & Vriendschap’. Alle koren repeteren wekelijks in dorpshuis ‘De Hezebrink’ in Emst. In het Kulturhus EGW komen op zondag 23 februari alle koren van ‘Zang & Vriendschap’ aan bod. Dat belooft dus een bijzondere middag te worden.

Stichting Kulturhus EGW

Stationsstraat 25