23 April

Concert Melodie van Vrijheid

Het Interkerkelijk koor “To You” organiseert, met ondersteuning van de stichting “Broken Wings ’40-’45”, op zaterdag 23 april 2022 om 19.30 uur een uniek bevrijdingsconcert in de Grote Kerk te Epe. De toegang is gratis. Iedereen moet zich welkom voelen want vrijheid vieren we samen!

Muziek is emotie en verbindt. Muziek is dan ook het ultieme middel om de vrijheid te vieren. Korte persoonlijke verhalen en het tonen van beeldmateriaal uit het archief van “Broken Wings” zullen bijdragen aan het besef en de beleving wat vrijheid betekent. Dit en de keuze van de muziek maakt voor het publiek dit multimediaal concert een unieke ervaring en helpt de betekenis van vrijheid door te geven!

De kern van het muzikale deel wordt gevormd door de cantate “Of Faith and Freedom” van de bekende Amerikaanse componist Joseph M. Martin, aangevuld met diverse liederen rondom de thema’s hoop, liefde, vrede en vrijheid. Het is, voor zover bekend, de eerste keer dat deze cantate in Nederland ten gehore wordt gebracht. De muziek wordt uitgevoerd door het vierstemmig gemengd koor “To You” met René Nijhof als solist.  Het geheel staat onder muzikale leiding van dirigent Henk van der Maten en wordt begeleid door professionele musici:

• Arjan en  Edith Post (Trompet / Bugel)
  • Harrie Stijf (Piano)
  • Willem Veldkamp (Synthesizer)
  • Hendrie Westra (Percussie en slagwer

Grote Kerk Epe, Beekstraat, Epe, Nederland