Concert Melodie van Vrijheid

In verband met de zorgen en maatregelen vanwege het coronavirus is het bijzondere concert dat gepland stond voor 18 april 2020 verplaatst naar vrijdag 23 oktober 2020.

Vaassen, Emst, Oene en Epe werden aan het einde van de Tweede Wereldoorlog bevrijd door Canadese troepen. Dat gebeurde met Operatie "Cleanser"; het plan van de geallieerden om de Duitsers te verdrijven van de Noord-Veluwe. De bevrijding vond plaats op 17, 18 en 19 april 1945. Op vrijdag 23 oktober 2020 wordt dit herdacht in het centrum van Epe met een bijzonder concert uitgevoerd door het vierstemmig gemengd koor "To You" met René Nijhof als solist. In dit concert staat behalve herdenken ook het beleven en beseffen van wat vrijheid betekent centraal. Het geheel staat onder leiding van dirigent Henk van der Maten en wordt begeleid door professionele musici:

- Arjan Post (Trompet / Bugel)

- Edith Post (Trompet / Bugel)

- Harrie Stijf (Piano)

- Willem Veldkamp (Synthesizer)

- Hendrie Westra (Percussie en slagwerk)

Muziek is emotie en verbindt! In samenwerking met de stichting "Broken Wings ’40-‘45" krijgt het concert een multimediale dimensie doordat de muziek gecombineerd zal worden met passende foto’s en filmbeelden. De kern van het muzikale deel wordt gevormd door de cantate "Of Faith and Freedom" van de bekende Amerikaanse componist Joseph M. Martin, aangevuld met diverse liederen rondom de thema’s hoop, liefde, vrede en vrijheid. De liederen worden afgewisseld met korte persoonlijke verhalen over oorlog en bevrijding.

De toegang is gratis. Iedereen moet zich welkom voelen want vrijheid vieren we samen!

Grote Kerk Epe, Beekstraat, Epe, Nederland

Beekstraat 1A