01 November

Concert, cello en piano

Wilma de Bruijn (1998) begon met cello toen ze 9 jaar oud was. Al na drie jaar les, ging zij naar de School voor Jong Talent op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daar studeerde ze eerst bij Lucia Swarts, daarna bij Jan Ype Nota. Ze heeft in verschillende jeugdorkesten gespeeld en heeft veel ervaring in kamermuziek. Recentelijk speelde ze in het Nationaal Jeugdorkest en voerde ze onder andere het Helikopter Streichquartett van Stockhausen uit op het Holland Festival 2019.

Daarnaast vormt zij een duo met componiste en pianiste Petra Cini. Ze voeren stukken uit van barok tot hedendaagse muziek inclusief stukken gecomponeerd door Petra Cini zelf.

Petra Cini (1995) begon met piano toen ze 4 jaar oud was. Ze heeft bij diverse grote pianisten gestudeerd. Ze is ook student geweest van de internationaal gerenommeerde pianist Jin Ju aan de International Piano Academy “Incontri col Maestro” in Imola.

Op haar 19e studeerde ze af aan het ‘Luigi Cherubini’ conservatorium als ‘uitvoerend pianiste’ met een beoordeling (10/10).

Als componist werkte ze met ensembles als het Parandrus Consort, het Pelargos Kwartet, het New European Ensemble en het Stolz Kwartet. Haar composities zijn uitgevoerd in o.a. Florence, Den Haag, Londen en Keulen. Momenteel studeert ze Compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Stichting Kulturhus EGW

Stationsstraat 25