Concert voor vrede

Na het succesvolle Concert voor Vrede op 5 mei j.l. in de Grote Kerk in Epe zal de “Stichting Hulp Letland”, in samenwerking met het Chr. Gemengd koor Hosanna Vaassen opnieuw een bijzonder concert organiseren in de Grote Kerk van Vaassen. Het concert zal in het teken staan van VREDE en mede ter ondersteuning van onze Oekraïnse gasten in onze dorpen.

Het koor Hosanna is bekend in Vaassen om haar medewerkingen aan kerkdiensten en concerten. De Stichting, bekend als het gaat om humanitaire hulptransporten naar de Baltische staat Letland, heeft al vele jaren dit soort concerten georganiseerd.

Het concert zal worden gehouden op, zaterdag 25 juni a.s. om 19.30 uur in de Grote Kerk in VAASSEN. Kerk open 19.00 uur.

Aan dit concert zullen meewerken:

Het Christelijk Gemengd koor Hosanna en

De bekende trompettiste Melissa Venema, zij is een veel gevraagde soliste die als 8 jarige al begon met trompet spelen en op 13 jarige leeftijd haar debuut maakte tijdens een concert van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht. In de daarop volgende jaren heeft ze menig hart veroverd met haar sublieme trompet vertolkingen van bekende muziek uit musicals en films, maar ook bijzondere klassieke werken. Zij heeft op diverse internationale podia gestaan en concerten gegeven voor o.a. Prinses Beatrix en werd al diverse malen gevraagd te spelen bij herdenkingen van de 1e en 2e oorlog in Frankrijk, Duitsland en Amerika. Kort geleden speelde ze, op uitnodiging, nog in Amerika bij de rouwdienst van een overleden oorlogsvlieger van de 2e wereldoorlog.

Valerija Satibaldijeva sopraan-viool, zij won in 2011, als 11 jarige,  het junior songfestival in Riga. Inmiddels heeft ze gespeeld voor de tv in Milaan en trad ze op bij de herdenking van de val van “de Muur” in Berlijn. Ze verleende meerdere malen haar medewerking aan concerten in Nederland. Tijdens een concert in 2015 bracht het publiek, spontaan, geld bijeen voor de aanschaf van een eigen viool. Ook in Epe genoot men in 2019 van haar zang en vioolspel. Op 23 februari j.l. trad zij op in de grote zaal van de Doelen in Rotterdam.

Henk van der Maten, dirigent-pianist en organist, is geen onbekende in de koorwereld, afkomstig uit Heerde en is dirigent en begeleider van koren in Epe, ’t Harde en Heerde.  Hij zal de solisten en de samenzang begeleiden en daarbij het Meere orgel bespelen.

Het dubbelmannenkwartet ” Double Four” uit Hattem. Deze 8 familieleden en vrienden maakten in 2019, tijdens het bevrijdingsconcert in |Epe, voor het eerst kennis met Melissa Venema. Inmiddels hebben ze al diverse concerten met deze trompettiste uitgevoerd en traden zij op met Melissa en de bekende bariton Marco Bakker.

Ook het publiek krijgt de gelegenheid hun zangkunsten te laten horen tijdens de samenzang van bekende vaderlandse liederen. Het concert zal tot ongeveer 21.00 uur duren.

De toegang is gratis – er is, tijdens het concert, een collecte voor de hulpverlening aan Oekraine.

Dorpskerk

Marktplein 7
8171 CJ Vaassen

De toegang is gratis. Er is, tijdens het concert, een collecte voor de hulpverlening aan Oekraine