25 April

Concert Jos Maters

Op donderdag 25 april is het volgende orgelconcert in de maandelijkse serie Orgelconcerten op het Meereorgel in de Grote Kerk van Epe. Het is inmiddels een traditie dat dit concert in het teken staat van de naderende Koningsdag. Een feestelijk Oranje concert dus, dat dit keer wordt gegeven door de jonge organist Jos Maters, vaste organist in Bunschoten en Hilversum.

Op het programma veel bekende Vaderlandse melodieën die ook weer door verschillende, soms minder bekende, Nederlandse componisten/organisten getoonzet zijn. Met recht een Oranje programma!

Jos Maters (1997) begon zijn orgellessen bij Theo Duijst, een van de organisten van de Christelijk Gereformeerde Kerk te Bunschoten. Vervolgens heeft hij, als voorbereiding op het doen van een studie aan het conservatorium, les gehad van Willem van Twillert, en daarna nog van Gerrit Christiaan de Gier( die op 28 maart in Epe concerteerde!). Sinds september 2015 studeert Jos aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen, waar hij orgel studeert bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga. Sinds september 2016 studeert hij ook hoofdvak klavecimbel bij Johan Hofmann. Jos heeft masterclasses gevolgd bij gerenommeerde organisten als Michel Bouvard, Wolfgang Zerer en Paolo Crivellaro. In 2017 won hij de tweede prijs bij het Ambitus Concours. In 2018 deed Jos mee aan de internationale zomeracademie in Haarlem, waar hij les kreeg van onder andere Olivier Latry, Ben van Oosten, Reitze Smits, en Menno van Delft.

Jos is als organist verbonden aan de Gereformeerde Kerk (Zuiderkerk) te Bunschoten, en de Bethlehemkerk te Hilversum.

Het concert begint om 20.00 uur; de Grote Kerk aan de Beekstraat 1 is open vanaf 19.30 uur. Toegang 8,00 . Na afloop is er gelegenheid om de organist te ontmoeten.

Voor het gehele concertprogramma: www.meereorgelepe.nl

Grote Kerk Epe

Beekstraat 1A