image descriprion

Boekpresentatie " De Veluwse verdwijning"

Boekpresentatie van het derde boek van Bertina Mulder dat De Veluwse verdwijning heet.

Bertina over De Veluwse verdwijning
‘Ik heb mij bij het schrijven van dit misdaadverhaal laten inspireren door een opvallende rouwadvertentie in dagblad de Stentor. Het ging om een vrouw die recent weduwe was geworden. De tekst was geschreven in de ik-vorm en de dagtekening van het bericht was gelijk aan haar sterfdatum. Ze schreef dat ze ‘verdrietig en teleurgesteld afscheid nam van het leven’. Onderaan stonden niet de verwachte namen van familieleden, een uitvaartdienst of een correspondentieadres, maar wél de namen van haar katten; tot mijn verbazing stond óók daarachter weer een recente sterfdatum. Het rouwbericht riep tal van vragen bij mij op. Was het een gekozen dood? Hadden haar verdriet en teleurstelling te maken met het overlijden van haar echtgenoot en haar katten of speelde er iets anders? Had ze wel zelf de tekst opgesteld? Die laatste vraag triggerde mij tot het schrijven van dit misdaadverhaal. Want stel dat iemand anders het bericht had geplaatst, iemand met slechte bedoelingen? Iedereen kan een rouwadvertentie in de krant laten zetten, daar hoef je geen akte van overlijden voor te laten zien. Zo kun je jezelf of een ander van de ene op de andere dag ‘doodverklaren’. Als er geen lichaam wordt gevonden en de betreffende persoon wordt ook niet als vermist opgegeven, dan zullen maar weinig mensen twijfelen aan diens dood. In De Veluwse verdwijning gaat Teus, de neef en enige nabestaande van het echtpaar, samen met zijn vriendin Babs op zoek naar de waarheid achter de mysterieuze rouwadvertentie. Het verhaal speelt zich af in het sfeervolle decor van het Veluwse landschap rondom mijn woonplaats Epe.’

Programma
Om 13.30 uur word je ontvangen met een drankje, waarna Veluwe-kenner Jan Niebeek (www.ziedeveluweleeft.nl) zal vertellen over het wel en wee van het wild op onze prachtige Veluwe. Bij goed weer zal dit buiten bij het vuur plaatsvinden.
Rond 14.00 uur vertelt Bertina kort iets over het boek en volgt de officiële boekpresentatie, waarbij ze het eerste exemplaar aan Jan Niebeek zal overhandigen. Daarna vieren we de geboorte van Bertina’s derde boek met een feestelijk glas bubbels en lekkere hapjes.
Na het officiële gedeelte is er – voor hen die dat willen – de mogelijkheid De Veluwse verdwijning aan te schaffen en te laten signeren (er is een mobiel pinapparaat beschikbaar). Je kunt tot ongeveer 15.00 uur gezellig wat blijven drinken en praten met de andere aanwezigen.
Aanmelding niet verplicht
Aanmelden voor de boekpresentatie is niet verplicht, je kunt dus nog op het laatste moment nog beslissen of je komt of niet. Voor het restaurant is het echter prettig te weten hoeveel mensen ze kunnen verwachten, dan kunnen ze hier met de catering rekening mee houden. Dus als je (bijna) zeker weet dat je komt, meld je dan even aan via info@bertinamulder.nl.

Contactgegevens

Brasserie Lounge Floor

Dellenweg 109
8161 AJ Epe
https://bertinamulder.nl/

Wanneer