image descriprion

Bertina Mulder signeert nieuwste boek bij The Read Shop Epe

Op zaterdag 26 oktober 2019 signeert de schrijfster Bertina Mulder bij The Read Shop Epe haar nieuwe misdaadroman ‘De Veluwse verdwijning’ die op 28 september uitkwam. U kunt haar tussen 11.00 tot 12.30 uur ontmoeten in de winkel aan de Hoofdstraat 77 in Epe.

‘De Veluwse verdwijning’, Mulders derde boek alweer, speelt zich af rondom Epe en het krijgt inmiddels al zeer lovende kritieken. De lezer die dit deel de Veluwe kent, zal zeker de specifieke sfeer herkennen waarin het spannende misdaadverhaal zich afspeelt, en wellicht ook een aantal locaties die op levendige wijze worden beschreven. Dat maakt ‘De Veluwse verdwijning’ een leuk cadeau voor bezoekers en inwoners van Epe.

Bertina heeft zich bij het schrijven van ‘De Veluwse verdwijning’ laten inspireren door een opvallende rouwadvertentie in dagblad de Stentor. Het ging om een vrouw die recent weduwe was geworden. De tekst was geschreven in de ik-vorm en de dagtekening van het bericht was gelijk aan haar sterfdatum. De vrouw schreef dat ze ‘verdrietig en teleurgesteld afscheid nam van het leven’. Onderaan stonden niet de verwachte namen van familieleden, een uitvaartdienst of een correspondentieadres, maar wél de namen van haar katten; tot Bertina’s verbazing stond óók daarachter weer een recente sterfdatum. Het rouwbericht riep tal van vragen op bij de auteur. Was het een gekozen dood? Hadden haar verdriet en teleurstelling te maken met het overlijden van haar echtgenoot en haar katten of speelde er iets anders? Had de vrouw wel zelf de tekst opgesteld? Want iedereen kan een rouwadvertentie in de krant laten zetten, daar hoef je geen akte van overlijden voor te laten zien. Zo kun je jezelf, of een ander, van de ene op de andere dag ‘doodverklaren’. Als er geen lichaam wordt gevonden en de betreffende persoon wordt ook niet als vermist opgegeven, dan zullen maar weinig mensen twijfelen aan diens dood. Kortom: genoeg ingrediënten voor een spannend misdaadverhaal.

‘De Veluwse verdwijning’ is ter plekke te koop voor 15 euro. Op 26 oktober kunt u tussen 11.00 en 12.30 uur in gesprek gaan met de auteur en het boek op naam laten signeren. Meer informatie over de auteur en haar boeken: www.bertinamulder.nl.

Contactgegevens

The Read Shop Epe

Hoofdstraat 77
8162 AC Epe
https://bertinamulder.nl/

Wanneer