Epe biedt jou als toerist alles voor een geslaagd verblijf. Wist je dat het gebied van de gemeente al voor het begin van de christelijke jaartelling werd bewoond? Er liggen zo’n 150 grafheuvels waarvan 50 in één rechte lijn tussen Niersen en Epe. Vanaf de Nieuwe Steentijd (5300 tot 2000 voor Christus) tot aan het begin van onze jaartelling vormden deze heuvels de laaste rustplaats voor de prehistoische bewoners van Epe. Alle opgravingen vertellen het verhaal van de toenmalige bewoners.

Epe heeft 15.727 inwoners. En is een toeristische trekpleister. De natuur, cultuur en vele voorzieningen maken het een aantrekkelijke plaats om te verblijven, zowel voor inwoners als toeristen. In de zomer telt Epe dan ook twee keer zo veel inwoners door de vele toeristen.

Of je nu een dag of voor langere tijd naar Epe komt, je hoeft je niet te vervelen. Fietsen, wandelen, cultuur of geschiedenis:  Epe heeft het. Bezoek een museum of galerie, ga mee op excursie met de natuurgids of speel boerengolf. Geniet van een lunch of diner in één van de vele restaurants en overnacht in een hotel of bed and breakfast, een bungalow of zoek een onderkomen op een camping. Er is een ruime keus aan verblijfsaccommodaties.

In Epe worden veel evenementen georganiseerd die in de wijde omtrek bekend zijn, onder andere Jazz Comes to Town, de zomerbraderie, bijen- en honingmarkt, smakelijk Epe en nog veel meer.